Kezdőlap Tippek Ritkán nyomtatsz színesben? – Ezt a megoldást válasszd

Ritkán nyomtatsz színesben? – Ezt a megoldást válasszd

5 perce olvasva
Ritkán nyomtatsz színesben? – Ezt a megoldást válasszd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
20


Attól még, hogy párszor színesben nyomtatnánk, nem biztos, hogy színes lézernyomtatót kell vásárolni. Legalábbis, ha a cégben döntő többségében fekete-fehér dokumentumok készülnek, akkor mi más megoldást javasolunk.

 

Ha fekete-fehérben nyomtatnánk, akkor monokróm nyomtatót válasszunk. A színes nyomtatóval kinyomott egyszínű anyagok ugyanis drágábbak lehetnek.

 

Egy monokróm lézer nyomtató fenntartása jóval olcsóbb, mint egy színesé. A mechanikája is egyszerűbb, ezáltal a meghibásodás esélye is kisebb. Nem beszélve arról, hogy olcsóbb is. Ez már három indok, amiért érdemes megfontolni, hogy valóban szükségünk van-e a színes nyomtatóra.

 

Ha csak ritkán nyomatnánk az irodában színes dokumentumokat, akkor ne vásároljunk színes lézernyomtatót. Nem fogjuk kihasználni. Sőt, a fekete-fehér nyomtatás is drágább lesz. Így többszörösen is plusz költségekbe verjük magunkat. A monokróm lézernyomtatók ugyanis arra lettek kitalálva, hogy a lehető leggazdaságosabb módon készítsenek szöveges, fekete-fehér nyomatokat. Szemben a színes lézernyomtatókkal, amelyeknél inkább a képek és a grafikai elemek nyomtatásán van a hangsúly. És természetesen az összképen. Ami nem biztos, hogy a leggazdaságosabb megoldás, ha nekünk csak ritkán lenne erre szükségünk.

 

Ha közben színesben is nyomtatnánk, jobban tesszük, ha egy alsóbb kategóriás tintasugaras nyomtatót szerzünk be. (Persze nem a minőségben kell kompromisszumot kötni, hanem egyéb, kevésbé kihasznált funkciókban.) A fekete-fehér anyagokhoz pedig egy nagy kapacitású, terhelhető lézernyomtatót vegyünk.

 

A színes lézernyomtatók egyébként nem mondható drágának, már 55 ezer forint körül kaphatók. De egy igazán remek színes tintasugaras nyomtató fele ennyibe kerül. Szóval ha csak ritkán nyomtatnánk színesben, inkább tintasugaras készüléket vegyünk. A nagy mennyiségű fekete-fehér nyomatokhoz pedig egy monokróm lézernyomtatót vásároljunk.

 

Talán így első hallásra a két nyomtató vásárlása pénzkidobásnak tűnhet. De hosszú távon mégis csak kifizetődő. Már akkor is, ha csak azt nézzük, hogy egy  monokróm nyomtató és egy közepes minőségű színes tintasugaras nyomtató együtt kerül annyiba, mint egy színes lézer nyomtató. Legfeljebb egy kicsivel többe. Attól függ, milyen funkciókat választunk még melléje. De összességében megérheti így, okosan választani.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …