Kezdőlap Tippek Ezeket a rejtett Windows-trükköket biztosan nem ismeri

Ezeket a rejtett Windows-trükköket biztosan nem ismeri

4 perce olvasva
Ezeket a rejtett Windows-trükköket biztosan nem ismeri bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Főként a profi felhasználók igényeinek kielégítésére készült, de bárki jó hasznát veheti az operációs rendszer működéséről részletes információkat nyújtó Feladatkezelőnek.

 

A Windows operációs rendszer és az alatta futó alkalmazások, folyamatok működéséről, a hardverkomponensek kihasználtságáról és egyebekről részletes információkat közlő, és a nem kiívánt folyamatok azonnali lelövésére kiválóan alkalmas Feladatkezelőről tett közzé a Redditen eddig nem ismert trükköket a segédprogram eredeti változatának fejlesztője, Dave Plummer.

 

Itt van mindjárt a segédprogram elindítása. A legtöbben úgy veszik használatba a Feladatkezelőt, hogy kattintanak a jobb egérgombbal a Tálcán, és a megjelenő gyorsmenünüben a Feladakezelő tételt választják. Létezik azonban egy gyorsabb és problémás körülmények között is használható módszer, a Ctrl+Shift+Esc billentyűkömbináció alkalmazása.

 

 

Ennek a különlegessége, hogy akkor is működik ha a Windows shell behalt, a Tálca eltűnt. vagy a Feladatkezelő korábban használt példánya lefagyott. A Feladatkezelő ugyanis akkor is elindítható, ha valamilyen okból szűkössé válnak az erőforrások, ilyenkor a program csökkentett módban töltődik be, vagyis csak a Folyamatok lapja jelenik meg, ahol felszabadíthatunk erőforrások a normál működés visszaállításához. Plummer szerint szinte nincs olyan folyamat, amit a Feladatkezelővel ne lehetne leállítani (ide tartoznak például egyes antivírus-programok. – A szerk.). Ha mégis találkozunk ilyennel, akkor kernel problémával állunk szemben.

 

Arra is talált megoldást Plummer, ha a sorozatos összeomlások vagy más ok miatt a Feladatkezelő megsérül, és nem tud megfelelően működni. Ilyenkor zárjuk be a programot, majd indítsuk újra úgy, hogy közben leyomva tartjuk a Ctrl, Alt és Shift billentyűket. Ilyenkor a Feladatkezelő alaphelyzetbe hozza az összes belső beállítását.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …