Kezdőlap Mobil Fejlett képernyőkamerát demóz a Xiaomi

Fejlett képernyőkamerát demóz a Xiaomi

4 perce olvasva
Fejlett képernyőkamerát demóz a Xiaomi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
7


A gyártók az elmúlt években sikerrel számolták fel a képernyőkávákat, ám valamit kellett kezdeni a szelfikamerával, és a noccs meglehetősen otromba megoldás volt az első években. A kameracsepp és lyuk jóval elegánsabb, és olyan mobil is akad, amelyik motorikusan tolja ki vagy csapja előre a házban rejtett optikát, ez ugyanakkor extra mérettel és tömeggel, plusz általában a vízállóság elvesztésével jár.

 

 

A megoldás: az ujjlenyomat-olvasó után helyezzük a kamerát is az OLED képernyő mögé! Egy ideje több gyártó és beszállító is azon dolgozik, hogy ez a technológia piacra kerüljön, és a Xiaomi immár a harmadik generációnál tart saját számolásuk szerint. Az első szimpla kameralukat jelent: kivájják a lencsének a helyet a képernyőből, így arrafelé zéró képernyőpixel villan fel.

Út a kameraluktól a pixeleket be nem áldozó képernyőkameráig
Út a kameraluktól a pixeleket be nem áldozó képernyőkameráig (forrás: Weibo) [+]

 

A második generáció a képernyő- és szenzorpixelek kompromisszumát jelenti: négyzetes felületen három képernyő és egy kamera képpontnak jut hely. A harmadik generáció átlátszó vagy legalábbis kellően áttetsző OLED pixelekkel kívánja a fényt továbbjuttatni a szelfikamerára, és a dolog nem idegen a Xiaomitól: nemrég mutattak be egy átlátszó OLED technológiát használó tévékészüléket.

 

Korábbi generációs képernyőkamera összevetése a Xiaomi friss megoldásával
Korábbi generációs képernyőkamera összevetése a Xiaomi friss megoldásával (forrás: Weibo)

 

Azért a mobil esetében a dolog eggyel bonyolultabb, és a trükk a jófajta önfotó készítéséhez a lencse környékén világító képernyőrész kikapcsolása, hogy fényszennyezés ne befolyásolja a felvételt. A Xiaomi elmondása és példája szerint így éles és kellően megvilágított szelfik készülhetnek, amiből persze fejlett képfeldolgozás is kiveszi a részét. A technológia ígéretes, azt viszont még nem árulta el a gyártó, hogy mikor és melyik készülékkel lesz elérhető.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…