Kezdőlap Tippek Így gyorsítsa a Wi-Fi-hálózatot – Wi-Fi gyorsítás segédlet

Így gyorsítsa a Wi-Fi-hálózatot – Wi-Fi gyorsítás segédlet

4 perce olvasva
Így gyorsítsa a Wi-Fi-hálózatot – Wi-Fi gyorsítás segédlet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
6


Többek között az interferencia megszüntetésével, a sávszélesség felszabadításával és egy korszerű router beszerzésével javíthatunk a Wi-Fi hálózat hatékonyságán.

 

Kényelmes internetezést tesznek lehetővé több felhasználó számára a vezeték nélküli hálózatok, azonban megkeserítheti az életünket, ha a Wi-Fi nem elég gyors, vagy gyenge a router jele, és emiatt szakadozik egy videó lejátszása. Lefedettség tekintetében sok függ attól, hogy a routert hol helyezzük a házaban, lakásban.

 

Olyan esetekben, amikor nagyon fontos, hogy a lehető legnagyobb sávszélesség álljon a rendelkezésünkre – például otthonról dolgozunk és egy fontos videokonferencián kell részt vennünk – kapcsoljunk ki néhány dolgot. Először is szüntessük meg az elektronikus berendezések – mikrohullámú sütő, vezeték nélküli telefonkészülék, gyerekmonitor stb. – által okozott interferenciát.

 

Ezután kapcsoljuk ki a Wi-Fi hálózatra kapcsolódó más eszközöket – mobiltelefonokat, tableteket, okostévét -, amelyek a háttérben zajló frissítésekkel vagy más műveletekkel sávszélességet foglalhatnak le.

 

 

Igazán komoly javulást érhetünk el egy új router vásárlásával: egy korszerű eszköz telepítésével jelentősen nő az adatátviteli sebesség, a hatótávolság és lefedettség. A legjobb megoldás egy 802.11ac szabványú, legalább három antennával ellátott router beszerzése. A legtöbb új router kétsávos, támogatja mind a 2,4, mind az 5 GHz-es sáv használatát. Az előbbinek nagyobb hatótávolsága, mivel azonban ez a sáv zsúfoltabb, így interferencia problémák léphetnek fel, ezért érdemesbb az 5 GHz-es sávot használni.

 

Ha sokan osztoznak az internetkapcsolat sávszélességén, válasszunk egy háromsávos routert, amely egy 2,4 GHz-es és két 5 GHz-es sávval rendelkezik.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …