Kezdőlap Hírek 24 maggal jön az Intel 7 nm-es Atomja

24 maggal jön az Intel 7 nm-es Atomja

3 perce olvasva
24 maggal jön az Intel 7 nm-es Atomja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Az Intel idén jelentette be a Snow Ridge kódnevű szerverprocesszort, amely az Atom márkanevet öregbítve az 5G-s munkaállomásokhoz lett tervezve. Ez a platform kifejezetten jól működik ebben a szerepben, az egyetlen gond vele, hogy nehéz beszerezni, de a 10 nm-es node-on a kihozatal folyamatosan javul, amivel az ellátás is egyre kellemesebb.

 

A Santa Clara-i vállalat természetesen már az utódot tervezi, amely a Grand Ridge kódnevet viseli, és még ebben a hónapban leplezte le az AdoredTV az alábbi videóban. A kiszivárgott diáról érdeklődtünk a szervergyártóknál, és mostanra megerősítést kaptunk arról, hogy tényleg az Inteltől származik, valóban létezik egy ilyen platform, ami leghamarabb a 2022-es esztendő legvégén lehet elérhető.

 


(forrás: AdoredTV) [+]

 

A viszonylag távoli céldátum az Intel 7 nm-es gyártástechnológiájának köszönhető, hiszen az említett eljárás csúszik, és ez minden erre tervezett lapkát érint. A Grand Ridge azonban impozánsnak mondható, kétcsatornás DDR5-ös memóriavezérlőt kínál, amely akár az 5,6 GHz-es effektív órajelet is kezelheti, a processzormagok száma pedig 24 lesz, hat darab négymagos klaszterbe csoportosítva. Az architektúra alapja a Gracemont, de továbbfejlesztve, ami főleg új utasítások támogatását fogja jelenteni.

 

A lapka FCBGA tokozásban lesz elérhető, és megjelenik benne a PCI Express 4.0 szabvány támogatása is, méghozzá 16 sáv erejéig. Természetesen a célpiac számára, vagyis az 5G-s munkaállomásokhoz alapvetően szükséges technológiák most sem maradnak ki, a Snow Ridge-ről való átállást pedig leegyszerűsíti a szoftverkompatibilitás.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…