Kezdőlap Hírek A Kioxia 24G SAS SSD-ket hoz 15 mm-es U.3 formátumban

A Kioxia 24G SAS SSD-ket hoz 15 mm-es U.3 formátumban

4 perce olvasva
A Kioxia 24G SAS SSD-ket hoz 15 mm-es U.3 formátumban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
6


A Kioxia útjára indítja a hatodik generációs SAS SSD-it, nevezetesen a PM6 szériát. Ennek tagjai az első olyan háttértárolók, melyek 24G SAS interfésszel rendelkeznek, ezzel megduplázva a jelenlegi 12 Gbps-os SAS sztenderd teljesítményét. Az újdonságok 96 cellarétegű 3D TLC NAND flash lapkákkal érkeznek, a szekvenciális lemezműveleti sebességek pedig 4300 MB/s-ig is felkúszhatnak.

 


(forrás: Kioxia) [+]

 

A gyártó vállalati SAS, illetve NVMe SSD-i közös ASIC-on (application-specific integrated circuit) osztoznak, így a PM6-osoknak nagyon hasonló szolgáltatásaik vannak, mint a néhány hónapja bemutatott, PCI Express 4.0-s CM6-os modellnek. Ebbe beletartozik a dual-port támogatás, valamint elegendő hibajavítási funkció és paritásvédelem, hogy a meghajtó két egész flash lapka elhalálozását is túlélje.

(forrás: Kioxia) [+]

 

Bár a PM6 família némileg lassabb, mint az előbb említett CM6, de a kétsávos 24G SAS kapcsolat még mindig jobb adatáteresztési képességgel bír, mint a szimpla x4-es PCI Express 3.0. Ennek tudatában nem furcsa, hogy az eszközök fogyasztása akár 18 watt is lehet, ám ez az érték némi konfigurálást követően beszorítható 9 és 14 watt közé.

 


(forrás: Kioxia) [+]
 

A Kioxia legfrissebb üdvöskéi három tartóssági szinten képviseltetik magukat; 1, 3, továbbá 10 DWPD-s verziók lesznek terítéken; ezen a mezsgyén továbbhaladva a maximális kapacitások 30,72, 12,8 és 3,2 TB-os tárhelyméretekig kúsznak fel.

 

A vállalat elmondása szerint manapság még mindig a 4 TB-os lemezek a legnépszerűbbek a szegmensben, de a következő év folyamán már valószínűleg a 8 TB-os lesz a leginkább kelendő opció, míg az óriási, 30,72 TB-os példányok még egy-két évig megmaradnak rétegterméknek. Akárhogy is legyen, a cég már szállítja a mintadarabokat a partnerei számára.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…