Kezdőlap Hírek Brutális írástűréssel érkezik az Enmotus QLC-s SSD-je

Brutális írástűréssel érkezik az Enmotus QLC-s SSD-je

2 perce olvasva
Brutális írástűréssel érkezik az Enmotus QLC-s SSD-je bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
10


Az Enmotus az a cég, ami az AMD StoreMI technológiát megihlető FuzeDrive szoftver mögött áll, ám most elérkezett az idő, hogy piacra dobják első hardverüket, az M.2 2280-as formátumban tetszelgő FuzeDrive NVMe SSD-t. A x4-es PCI Express 3.0 interfészen keresztül kommunikáló meghajtó Phison E12-szériás vezérlővel, illetve 96 cellarétegű QLC NAND flash lapkákkal operál, és 1,6 TB-os kapacitást kínál leendő vásárlóinak.

 

 

A szekvenciális olvasás/írás zenitje 3470/3000 MB/s, és a gyártó 5000 TBW-s írástűrést ígér, ami a QLC-t látva kissé életidegennek hat, de talán van rá magyarázat. A tároló 128 GB-nyi valós SLC cache-t használ az írás gyorsítására, és a drive intelligens módon folyamatosan monitorozza a felhasználást, s míg az aktív adatokat az SLC-ben tartja, addig a ritkábban szükségesek a QLC-ben maradnak – ezzel az SLC nem időszakosan releváns gyorsítótárként, hanem effektíve “elsődleges” tárhelyként funkcionál.

 

 

Az Enmotus szemrevaló újdonsága elvileg 350 dollárt fog kóstálni, de egyelőre még csak az OEM minták férhetők hozzá, az érdeklődőknek javallott a cég e-mailben történő felkeresése.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…