Kezdőlap Hírek Csendben piacra dobta a Radeon RX 5300-at az AMD

Csendben piacra dobta a Radeon RX 5300-at az AMD

3 perce olvasva
Csendben piacra dobta a Radeon RX 5300-at az AMD bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
24


Az AMD mindenféle felhajtás nélkül bejelentette az eddigi legkisebb, RDNA architektúrára épülő Radeonját, amely az RX 5300-as jelzést viseli. A fejlesztés a Radeon RX 5500-ak alapját biztosító, Navi 14 kódnevű GPU-ra alapoz, amely a TSMC 7 nm-es node-ján készül.

 

A Radeon RX 5300 nagyon egyszerű oknál fogva létezik, amíg az RX 5500-ra négy, addig az új modellre elég három GDDR6-os memórialapkát rakni, ez is a fő különbség, hiszen a számítási teljesítmény kisebb mértékben csökkent, mint a memória-sávszélesség. Mivel a GDDR6-os memóriák relatíve drágák erre a célpiacra, így az egyel kevesebb chip alkalmazása számottevő előnyt jelenthet az előre összeszerelt gépek árazásában. A TBP az OEM-ek számára szokás szerint konfigurálható, az AMD 100 wattot ad meg, de ettől elég nagy mértékben el szoktak térni a partnerek. A PCI Express tápcsatlakozó szempontjából az AMD egy 8 tűset épít a VGA-ra, ha a gyári órajeleken az adott megrendelő emelne, de ezt nem kötelező használni. Ilyen formában az egyedi OEM dizájnok szintén nagyon eltérők lehetnek.

 

A Radeon RX 5300 minden más szempontból az RX 5500-at másolja, így támogatott a PCI Express 4.0, méghozzá nyolc sáv erejéig, továbbá elérhető az 1.4-es DisplayPort DSC-vel.

 

A Radeon RX 5300-at már rendelhetik az OEM partnerek, arra viszont kicsi az esély, hogy a termék dobozos formában megjelenjen.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…