Kezdőlap Hírek Elkészült 3.5-ös SATA specifikáció

Elkészült 3.5-ös SATA specifikáció

2 perce olvasva
Elkészült 3.5-ös SATA specifikáció bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


A SATA-IO konzorcium bejelentette a SATA revízió 3.5-ös specifikációját, amely taglalja a SATA felületre vonatkozó szabvány legfrissebb újításait. Jelen esetben a teljesítmény növelése, illetve a SATA eszközök integrálhatóságának javítása volt a cél, amit három fő újítással sikerült is elérni.

 

A 3.5-ös SATA specifikáció alapján a jobb integrálhatóságot a Gen 3-as fizikai szintű implementációhoz tervezett Device Transmit Emphasis segíti, míg a tempón az Ordered NCQ parancsok, illetve a Command Duration Limit funkciók javítanak. Előbbi lehetővé teszi, hogy a host processzor meghatározhassa a parancslistában lévő parancsok között kapcsolatot, és ezek alapján eldönthető, hogy éppen melyik parancs végrehajtása optimális, míg az utóbbi biztosítja a host számára a QoS (Quality of Service) kategóriák definiálhatóságát, ami a késleltetés csökkentését eredményezheti.

 

Az új SATA specifikáció a Command Duration Limit funkciókkal teljesíti az INCITS T13 Technical Committee szabványban lévő, Open Compute Project (OCP) részeként kialakított “Fast Fail” követelményeket. Emellett be van építve az összes T13-as szabványra vonatkozó frissítés.

 

A friss specifikáció már elérhető a SATA-IO konzorcium tagjai számára. Az első tényleges implementációk később várhatók.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…