Kezdőlap Hírek Guszta dizájnnal megáldott NVMe SSD-k tűntek fel az ADATA kínálatában

Guszta dizájnnal megáldott NVMe SSD-k tűntek fel az ADATA kínálatában

3 perce olvasva
Guszta dizájnnal megáldott NVMe SSD-k tűntek fel az ADATA kínálatában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
6


Az ADATA két új NVMe-s SSD szériát is bejelentett, melyek a Falcon és Swordfish elnevezést kapták, és a tartalomgyártók szabad M.2 2280-as slotjait veszik célba. Hogy az újdonságok mitől lesznek “tartalomgyártós” hardverek, az nem egészen világos (talán attól, hogy RGB LED-ek ugyan nincsenek, de a produktum mégis tetszetősen fest), az viszont igen, hogy a x4-es PCI Express 3.0-s interfésszel kommunikáló, stílusos, alumíniumötvözetből készült bordát viselő, SLC cachinget és LDPC hibajavítást támogató eszközök DRAM buffer helyett HMB (Host Memory Buffer) technológiát használnak, ami lehetővé teszi, hogy a rendszermemóriának egy részét fogják be gyorsítótárazási feladatokra, miközben a gyártási költségeket is visszafogják kicsit.

 

ADATA Falcon és Swordfish ADATA Falcon és Swordfish

ADATA Falcon és Swordfish (forrás: ADATA) [+]

 

A Falcon volna a komolyabbik modell, hiszen a szekvenciális olvasás/írás sebessége 3100/1500 MB/s-ig kúszhat fel, míg a Swordfish hasonszőrű értékei mindössze 1800/1200 MB/s-ra rúgnak, azonban véletlenszerű (4K) műveletek során mindkét típustól 180 000/180 000 IOPS-t várhatunk. A kontrollerek mibenlétét balladai homály fedi, ahogy a NAND flash lapkák fajtáját is.

 

Az aranyszínű “sólyom” 256 és 512 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os kiszereléssel, az ezüstszín “kardhal” pedig 250 és 500 GB-os, továbbá 1 és 2 TB-os kapacitással nyújthat alternatívát az egyszeri vásárló számára, bár az 5 éves garanciaidőkkel ellentétben az árakat egyelőre még nem tudni. A szoftveres hátország a szokásos SSD Toolboxban és Migration Utilityben ölt testet.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…