Kezdőlap Hírek Kétportos NVMe RAID kontroller a HighPoint műhelyéből

Kétportos NVMe RAID kontroller a HighPoint műhelyéből

3 perce olvasva
Kétportos NVMe RAID kontroller a HighPoint műhelyéből bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
29


A HighPoint hamarosan útjára indítja a harmadik generációs NVMe RAID kontrollerét, a félmagas SSD7202-t (a félmagas hátlapi lemez tartozék), ami két M.2 2242/2260/2280-as NVMe meghajtót képes “elszállásolni”, 8 TB-os összkapacitásig. A x8-os Smart-Switching PCI Express 3.0-s interfésszel szerelt kártya x8-os vagy x16-os PCI Express 3.0/4.0-s sínbe passzol, és ennek hála a szekvenciális műveletek sebessége egészen 7000 MB/s-ig felkúszhat a kétmeghajtós RAID tömbbel. Az SSD-k hűtéséről egy ventilátorral megspékelt alumínium bordázat gondoskodik.

 

(forrás: HighPoint) [+]

 

A RAID 0-t és RAID 1-et ismerő eszköz természetesen bootolható, rögtön háromféleképpen: a Rapid-Boot RAID striping segítségével minimalizálja a boot időt (miközben maximalizálja az adatátviteli tempót), a Secure-Boot tükrözéssel készít automatikus biztonsági mentést a boot meghajtóról, a Multi-Boot pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók különálló lemezekként konfigurálják a tárolókat, melyekről utána akár különböző operációs rendszerek is futhatnak.

 


(forrás: HighPoint) [+]
 

Az SSD7202 nem csak Windows, de robusztus Linux támogatással is rendelkezik, ami a CentOS, Ubuntu és Debian disztribúciókat foglalja magába. Kétféle metódus adott az apparátus menedzsmentjére; a Web RAID Management Inteface (WebGUI) egyszerű, webalapú vezérlésre kínál lehetőséget, míg a hozzáértőbbek számára ott van CLI (Command Line Inteface) teljesen szöveg alapú felülete. A termék június első felében – 300 dollár leperkálását követően – már megvásárolható lesz a gyártó észak-amerikai disztribúciós hálózatán keresztül.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…