Kezdőlap Hírek Kingston KC2500 1 TB-os SSD: régi vas, új képességek

Kingston KC2500 1 TB-os SSD: régi vas, új képességek

5 perce olvasva
Kingston KC2500 1 TB-os SSD: régi vas, új képességek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Bevezető, specifikációk

A Kingston idén áprilisban rántotta le a leplet legújabb, KC2500 névre hallgató SSD-szériájáról, mely a tavaly általunk is tesztelt KC2000 utódjának számít. Az új modell 250 és 500 GB-os, illetve 1 és 2 TB-os verzióban vásárolható meg, nálunk ezek közül az 1 TB kapacitású variáns járt.

 

 

A csomagolást nem gondolták túl a gyártónál, hasonló megoldással találkozhatunk, mint amit már az előd esetében is láthattunk, a karton és műanyag alatt pedig az SSD mellett ezúttal is helyet kapott egy aktiválókulcs az Acronis True Image HD szoftverhez. A meghajtóhoz jár még egy program a Kingston SSD Manager személyében, erre utaló nyomot azonban nem találunk a csomagolásban – a letöltéshez a gyártó weboldalát kell felkeresnünk.

 

Az SSD Manager nem csak új meghajtónk állapotát, elhasználódási státuszát és egyéb adatait képes megjeleníteni, de segítségével elvégezhetjük a firmware-frissítést, törölhetjük az adatokat, illetve elérhetjük a TCG Opal és az IEEE1667 biztonsági protokollhoz tartozó beállításokat is. Utóbbiak részei azon biztonsági funkcióknak, melyekre KC2000 tesztünkben is kitértünk, ezeket, illetve az öt év gyártói garanciát pedig az új modell is megkapta, így biztonsági szempontból kicsit még többet is kapunk, mint amit egy átlagos felhasználóknak szánt adattároló esetében elvárhatunk.

 

 

Maga az SSD nem csak első pillantásra, de alaposabb tanulmányozás után is látszólag megegyezik elődjével. A fekete színű NYÁK-ra épülő adattároló M.2-2280 méretű, végén pedig egy NVMe 1.3 protokollt használó PCIe 3.0 x4-es csatolófelületet találunk. Az egyéb specifikációk szintén megegyeznek, a kontroller szerepét ugyanis a korábban már megismert Silicon Motion SMI 2262EN tölti be, ez vezérli azokat a 96 rétegű, Toshiba gyártmányú BiCS4 3D TLC NAND flash chipeket, melyek valószínűleg ugyanazok a típusok, amelyek az elődmodellen is dolgoznak.

 

 

A fentiekből sejthető, hogy fejlesztés közben inkább a firmware-t reszelgették a hardver helyett, ami a következő oldalakon található mérési eredmények alapján nem is volt rossz húzás, de specifikációk szempontjából említést érdemel még az SLC cache és az 1 GB-nyi DRAM is, melyek szintén megtalálhatók a fedélzeten.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…