Kezdőlap Hírek Megjelent az első, 128 cellarétegű NAND flashmemóriával szerelt konzumer SSD

Megjelent az első, 128 cellarétegű NAND flashmemóriával szerelt konzumer SSD

2 perce olvasva
Megjelent az első, 128 cellarétegű NAND flashmemóriával szerelt konzumer SSD bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


A dél-koreai illetőségű SK hynix bemutatta legújabb NVMe SSD-jét, a 500 GB-os és 1 TB-os kapacitással érkező, M.2 2280-as formátumban tetszelgő Gold P31-et, ami tudomásunk szerint az első olyan végfelhasználói piacra szánt NAND flash tároló, amit 128 cellarétegű (TLC) lapkákkal szerelnek. Ezt a gyártó “4D” NAND-nak nevezi; a memóriachipek perifériás áramkörei nem a cellatömbök mellett, hanem alattuk helyezkednek el, hasonló módon, mint ahogy azt az Intel és a Micron “CMOS under the array” 3D NAND-os megoldásánál megfigyelhettük.


(forrás: SK hynix) [+]

 

Az SLC gyorsítótárazást hasznosító, DRAM-mal megtámogatott újdonság x4-es PCI Express 3.0-s interfészen keresztül kommunikál a számítógéppel, és legfeljebb 3500 MB/s-os szekvenciális olvasásra, valamint 3200 MB/s-os szekvenciális írásra képes. Véletlenszerű lemezműveletekben 570 000, továbbá 600 000 IOPS a maximum, s bár a kisebbik verzió írástűrését nem tudjuk, a nagyobbik 750 TBW-s értéke biztató képet fest elénk.

 

A kontroller házon belül készül, és az 5 év garanciával értékesített meghajtókért 75, illetve 135 dollárt kérnek el a kasszánál, de a későbbiekben jön még egy 2 TB-os variáns is, ám az már Platinum P31 név alatt fog felkerülni a polcokra.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…