Kezdőlap Hírek Új sebességfokozatba kapcsolhatnak az SD-kártyák

Új sebességfokozatba kapcsolhatnak az SD-kártyák

4 perce olvasva
Új sebességfokozatba kapcsolhatnak az SD-kártyák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Az SDA, vagyis az SD Association még az előző év tavaszán jelentette be az SD és microSD szabványok jövőjét. Az új SD Express interfész az NVMe v1.3-ra épült, amely protokoll a korábbinál fejlettebb memóriaelérési mechanizmusokat kínál, és az alapvető fejlesztéseknek hála egy sáv felhasználásával 985 MB/s-os maximális adatátviteli tempót is el lehetett érni.

 

Az SDA most egy az új, SD 8.0-s specifikációkat is prezentálta, amelyek lényegében az SD Express alapjaira épülnek, persze implementálták a tervezők az NVMe 1.4-et, de a fő cél ezúttal a további teljesítmény biztosítása volt. Ezt úgy érték el, hogy a jelenlegi egy sáv helyett most már lehetőség van két sávra, ami már önmagában is kétszeres gyorsulás, de további változás a PCI Express 4.0 biztosítása, amely a sávonkénti adatátviteli tempót is megduplázza a korábbi, PCI Express 3.0-hoz, illetve 3.1-hez képest.

 

A fentiek mellett tehát egy kétsávos, PCI Express 4.0-s SD Express memóriakártya akár a 4 GB/s-os adatátviteli teljesítményt is megközelítheti, ami egy éven belül négyszeres ugrásnak fogható fel. A kinyerhető tempó pontos felső határa egyébként 3938 MB/s.

 

A kialakítás tekintetében az egy sávval dolgozó memóriakártyák ugyanazt a formátumot fogják használni, amit a korábbi, SD 7.0-s specifikációban már definiált az SDA. Ilyenkor a 2 GB/s-os közeli adatátviteli teljesítmény a modern, PCI Express 4.0-s rendszerekkel használható majd ki. A kétsávos memóriakártyák új formátumot kapnak, hiszen itt ki kell vezetni a második sávot. Ilyenkor már elég a PCI Express 3.0 is a 2 GB/s-ot közelítő tempóhoz, de a 4 GB/s-ot csak PCI Express 4.0-val lehet alulról súrolni.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…