Kezdőlap Mobil Alcatel TKEE MINI – gyerek kezébe való?

Alcatel TKEE MINI – gyerek kezébe való?

4 perce olvasva
Alcatel TKEE MINI – gyerek kezébe való? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
14


Bevezető

Ha ez az anyag egy női magazinban jelenne meg, akkor a cikk fele nyilván arra futna ki, hogy kell-e a gyerek kezébe tabletet adni, ha igen, akkor mikortól, mennyi időre és milyen biztonsági intézkedések mellett, milyen mértékletességgel és képernyőfüggőségi veszélyekkel kalkulálva. Ezeket az aspektusokat azonban mi átugorjuk, mert mi elsősorban a termék technikai képességeit fogjuk megítélni azt feltételezve, hogy ha egy gyártó úgy dönt, hogy ennek a célcsoportnak kínál valamit, akkor bizonyára tisztában vannak vele, hogy igen, a tablet használatát már egészen kis korban készségszinten sajátítják el a gyerekek.

De az első találkozások jellemzően apuka és anyuka érintőkijelzős termékén keresztül zajlanak, azokhoz képest viszont az Alcatel TKEE MINI elég markáns szintugrás — lefelé. Nyilván nem meglepő ez a fejlemény a 25 ezer forintos árcédula ismeretében, a kérdés csupán az, hogy egyáltalán érdemes-e egy ilyen motyóra beruházni, vagy inkább keressünk egy fokkal combosabbat (maga az Alcatel is kínál nagyobb és erősebb gépet ugyanerre a célra), esetleg egy kivénhedt iPad és a megfelelő szoftveres finomhangolás is megteszi. Persze, hogy ez utóbbival van némi meló, mert “gyerekesíteni” egy tabletet nem olyan triviális, ha minden aspektusra gondolni akarunk, ezt viszont a tesztkészüléken futó Kurio felület megoldja helyettünk.

De ettől még érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy gyereknek is vannak igényei, ha ez nem is a kamera fantasztikusságában, vagy a 8K videólejátszásban testesül meg, de azért az jogos elvárás, hogy mondjuk a gép tisztességes tempóval reagáljon az érintésekre, ne merüljön le villámsebesen, lehessen látni rendesen a kijelzőt és szóljon jól a hangszóró. Ezeken felül pedig ott vannak az egyéb, kifejezetten gyerekbarát aspektusok is, mint a strapabíróság, a könnyű hurcolászás lehetősége, vagy éppen egy olyan kitámasztó, amivel megáll az asztalon a masina és úgy is lehet nézni rajta a mesét, hogy nem kell a kézben tartani. No, ez utóbbira mondhatjuk nagy biztonsággal, hogy az Alcatel TKEE MINI megugorja, a többi paraméter kapcsán viszont akadnak kompromisszumok bőséggel.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…