Kezdőlap Mobil Maszkban is működni fog a Face ID…

Maszkban is működni fog a Face ID…

3 perce olvasva
Maszkban is működni fog a Face ID… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
17


A 2017-es iPhone X-széria váltotta le az Apple mobilok Touch ID ujjlenyomat-olvasóját a komplex arcazonosítást nyújtó Face ID-re, ám a maszkos járványhelyzetben ez eggyel kevésbé praktikus megoldás, ami miatt az utóbbi hónapokban sok felhasználó kényszerült arra, hogy sokszor beírja jelszavát a mobil használatához. Az iOS 14.5 fogja próbálni megkönnyíteni ezt a helyzetet, a frissen kiadott béta már maszk viselése mellett is engedélyezi a Face ID-t, ha a kezünkön lévő Apple Watch-tól kap egy extra megerősítést.

Ezt a funkciót Unlock with Apple Watch névvel látták el, és nagyon hasonlóan működik, mint az androidos körökben régóta ismert Smart Lock. Az arcazonosítónak azonban mindenképpen maszkot kell észlelnie, és az Apple Watch sem lehet lezárva, illetve még egy extra, rezgő jelzéssel egyben érkező notifikációt is kap a viselő a feloldásról, tehát a biztonsági oldal is megoldott. Ráadásul, ezzel a módszerrel csak a zárképernyőn juthatunk túl, a vásárlásokhoz (App Store, iTunes, stb.) használt arcalapú feloldás helyett továbbra is a jelszóbeírás marad annak, aki maszkban használja az eszközét.

Az alternatív feloldáson kívül Xbox Series X és PlayStation 5 DualSense kontrollerek támogatását, világszintű dual-SIM 5G funkciót (kizárólag az 5G-s modellekre, természetesen) és AirPlay 2-es Fitness+ támogatást és adatbiztonsági újításokat is hoz az új verzió, aminek első béta verziója már elérhető fejlesztők számára.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…