Ha szereted a finom péksüteményeket, akkor a mákos fornetti biztosan a kedvenceid közé fog tartozni. A ropogós, aranybarna tésztában rejlő édes, mákos krém és a vajas íz garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A krémes mákos fornetti egy igazán finom, édes sütemény, amely tökéletes választás reggelire, uzsonnára, vagy akár egy hétvégi családi összejövetelre. A hagyományos fornetti tésztája remekül kombinálódik a mák ízével, és a házi készítésű változat még ínycsiklandóbbá teszi az élményt.
Ebben a receptben részletesen bemutatjuk, hogyan készítheted el otthon a krémes mákos fornettiket, hogy minden falat tökéletes legyen. Ha már unod a boltban kapható péksüteményeket, akkor itt a lehetőség, hogy saját magad készítsd el a család számára a legfinomabb süteményt, amit biztosan mindenki imádni fog.
A krémes mákos fornetti hozzávalói
Ahhoz, hogy igazán finom és krémes mákos fornettiket készíthess, szükséged lesz néhány alapanyagra, amelyeket könnyedén beszerezhetsz a helyi boltban. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb hozzávalókat, amelyekre szükséged lesz a recepthez:
- 500 g finomliszt
- 250 ml tej
- 100 g cukor
- 1 csomag instant élesztő (7 g)
- 100 g puha vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 200 g őrölt mák
- 150 g kristálycukor (a mákos töltelékhez)
- 50 g tejföl (a mákos töltelékhez)
- 1 evőkanál méz (a mákos töltelékhez)
- 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés lépésről lépésre
Most pedig nézzük meg, hogyan készítheted el a krémes mákos fornettiket. A recept egyszerű, és mindössze néhány lépésből áll. Kövesd figyelmesen az instrukciókat, hogy a végeredmény tökéletes legyen!
1. A tészta elkészítése
Először is készítsük el a tésztát. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az élesztőt egy kis meleg tejben (kb. 50 ml) oldjuk fel, majd adjuk hozzá a liszthez. Ezután öntsük hozzá a maradék tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a puha vajat. Kézzel vagy robotgéppel dolgozzuk ki a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragadós, adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
Ezután formázzunk a tésztából egy gombócot, és letakarva pihentessük egy meleg helyen kb. 1 órán keresztül, hogy a tészta megkeljen és duplájára nőjön.
2. Mákos töltelék elkészítése
Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a mákos tölteléket. Egy tálban keverjük össze az őrölt mákot, a kristálycukrot, a tejfölt és a mézet. Az egész masszát jól keverjük össze, hogy egy sűrű, krémes tölteléket kapjunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis tejet, hogy a töltelék ne legyen túl száraz. A tölteléknek kenhetőnek kell lennie, hogy könnyedén el tudjuk kenni a tésztán.
3. A tészta kinyújtása és a töltelék elhelyezése
Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra. Ezután kenjük meg a tésztát a kész mákos töltelékkel, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlassuk el. Miután a tésztát teljesen befedtük a mákos krémmel, hajtsuk fel a tésztát egy hosszú hengerré, majd vágjuk 6-8 darabra. Ezeket a darabokat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyva közöttük egy kis helyet a sütéshez.
4. A fornettik megkenése és sütése
Miután elrendeztük a mákos fornettiket a tepsiben, kenjük meg őket a felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjanak. Hagyjuk őket még 10-15 percig pihenni, hogy újra keljenek egy kicsit, majd előmelegített 180 °C-os sütőben süssük őket 20-25 percig, vagy amíg szép pirosak és ropogósak nem lesznek.
5. Hűtés és tálalás
Amikor a krémes mákos fornettink elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk őket egy kicsit hűlni, mielőtt tálalnánk. A fornettik a legfinomabbak, ha még langyosan, a tejeskávé vagy egy jó bögre tea mellé fogyasztjuk őket. Mivel a tészta puha és a töltelék krémes, az élvezet garantált!
Összegzés
A krémes mákos fornetti egy igazán finom és könnyen elkészíthető péksütemény, amely tökéletes reggelire vagy uzsonnára. A tészta puhasága és a mákos töltelék gazdag íze együtt alkotják ezt a csodás finomságot, amit mindenki imádni fog. Ha szereted a házi készítésű péksüteményeket, próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan nem fogsz csalódni!