Egyszerű bögrés sütemény, ami garantáltan a család kedvence lesz

Ha egy gyorsan elkészíthető, de mégis ellenállhatatlan süteményre vágysz, akkor ezt a bögrés sütemény receptet imádni fogod! Nincs szükség mérlegre, csak egy bögrére és néhány alapvető hozzávalóra. Ezt a receptet a háziasszonyok és az elfoglalt emberek is előszeretettel készítik, mert minimális előkészülettel fantasztikus eredményt érhetünk el. Ráadásul a citromhéj frissessége és a vanília édessége különlegesen finommá teszi ezt a süteményt.

Hozzávalók (1 bögre = 250 ml)

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre joghurt
  • 3 tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítési idő: kevesebb mint 60 perc

Elkészítés lépésről lépésre

1. A tojások előkészítése

Első lépésként válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket tedd egy nagyobb tálba, míg a sárgákat egy másik edénybe.

2. A tojásfehérje felverése

Adj egy csipet sót a tojásfehérjékhez, majd egy habverővel vagy robotgéppel verd kemény habbá.

3. A tojássárgák kikeverése

A tojássárgákhoz add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik, és a massza egységes lesz.

4. Az olaj és a citromhéj hozzáadása

Keverés közben lassan csorgasd bele az olajat, majd reszeld bele a citrom héját. Ez különleges aromát ad a süteménynek.

5. A száraz hozzávalók összekeverése

Egy külön tálban keverd össze a lisztet és a sütőport. Ezt a keveréket fokozatosan szitáld a tojássárgás masszához, majd dolgozd össze alaposan, hogy ne legyen csomós.

6. A tojásfehérje óvatos beleforgatása

Végül a felvert tojásfehérjét óvatosan, fentről lefelé mozdulatokkal forgasd bele a masszába. Ne keverd túl erősen, hogy a hab ne törjön össze, így a sütemény szép légies marad.

7. A sütemény sütése

Öntsd a kész masszát egy sütőpapírral bélelt vagy vajjal és liszttel kikent tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd a süteményt körülbelül 25-30 percig.

Tűpróbával ellenőrizd: ha a beleszúrt tű vagy fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor a sütemény elkészült.

8. A sütemény díszítése és tálalása

Miután a sütemény teljesen kihűlt, szórd meg a tetejét porcukorral, vagy akár olvasztott csokoládéval is meglocsolhatod. Bármilyen gyümölcsös lekvárral is kiválóan párosítható.

Tippek a tökéletes bögrés süteményhez

  • Ne keverd túl a masszát: Így a sütemény könnyű és puha marad.
  • Használj friss citromhéjat: A frissen reszelt citromhéj sokkal intenzívebb ízt ad.
  • Ne hagyd ki a vaníliát: A vaníliás cukor kellemes édességet kölcsönöz.
  • Variáld az ízeket: Adhatsz hozzá kakaóport, mazsolát, vagy akár diót is.

Összegzés

Ez az egyszerű bögrés sütemény tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. Mérleg nélkül, néhány alapanyagból elkészíthető, és mindig sikert arat a családban. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet, és garantáltan kedvenc lesz az otthonodban is!

Jó étvágyat! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük