A húsvéti készülődés sokak számára stresszes időszak lehet, pedig egy kis tervezéssel minden sokkal gördülékenyebben mehet. Érdemes előre átgondolni, milyen ételek kerülnek az ünnepi asztalra, és milyen desszerttel szeretnénk meglepni a családot. Ha egy könnyen elkészíthető, mégis mennyei finomságot keresel, ezt a süteményt neked találták ki! Mindössze három fő hozzávalóból áll, mégis annyira finom, hogy pillanatok alatt elfogy.
Gyors és egyszerű húsvéti süti – minimális hozzávaló, maximális élvezet
A címben szereplő három hozzávaló csak az alapját képezi ennek a csodás süteménynek, amelyhez természetesen néhány további hozzávaló is szükséges. A végeredmény egy könnyed, puha és ellenállhatatlan édesség lesz, amely bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.
Elkészítési idő
- Előkészítés: kb. 15 perc
- Sütési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók
- 130 ml tej
- 100 gramm krémsajt
- 100 gramm vaj
- 8 tojássárgája
- 60 gramm liszt
- 60 gramm kukoricakeményítő
- 8 tojásfehérje
- 130 gramm cukor
- sütőpapír
- porcukor (a díszítéshez)
Hogyan készítsd el?
1. A sütő előkészítése
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Készíts elő egy nagyobb tepsit, és önts bele annyi vizet, hogy kb. félig legyen. Tedd be a sütőbe, hogy a víz is felmelegedjen – ez segít majd a sütemény egyenletes sütésében.
2. A tészta alapjának elkészítése
Fogj egy kisebb lábast, és közepes lángon kezdd el melegíteni benne a tejet, a krémsajtot és a vajat. Kevergesd addig, amíg teljesen homogén állagú nem lesz. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
3. A tojássárgák és a száraz hozzávalók hozzáadása
Ha a keverék kihűlt, keverd hozzá a tojássárgájákat. Ezután szitáld bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, hogy csomómentes, könnyű tésztát kapj.
4. A tojásfehérje habbá verése
Egy külön tálban verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Fontos, hogy a cukrot fokozatosan adagold hozzá, hogy a hab szép fényes és stabil legyen. Ha elkészült, óvatosan, több lépésben forgasd bele a tojássárgájás keverékbe, hogy a hab ne törjön össze.
5. Sütés és díszítés
Öntsd a kész masszát egy sütőformába, majd helyezd a vizes tepsi közepére. Süsd addig, amíg a tészta szépen feljön és a teteje aranybarna lesz. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe.
Miután megsült, hagyd kihűlni, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral. Díszítheted gyümölcslekvárral is, de önmagában is fantasztikus ízélményt nyújt.
Összegzés
Ez a három fő hozzávalóból készült sütemény egy egyszerű, mégis különleges desszert a húsvéti asztalra. Gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenki imádni fogja. Próbáld ki idén húsvétkor, és varázsold el a családodat ezzel a mennyei finomsággal!