Hogyan készítsünk tökéletesen ropogós kívül és omlós belül sült hekkfilét – Egyszerű és ízletes vacsora recept

Ha egy gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel, a sült hekkfilé tökéletes választás. Az alábbi recept segítségével könnyedén elérheted, hogy a hekkfilé kívül ropogós, belül pedig omlós és szaftos legyen, mindössze néhány egyszerű hozzávalóból. A sült hekkfilé elkészítése nemcsak gyors, de rendkívül finom is, és garantáltan elnyeri a családod tetszését.

Hozzávalók a tökéletesen ropogós hekkfiléhez:

  • 1 kg fagyasztott hekkfilé
  • 120 ml olaj (napraforgó vagy olívaolaj)
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál Vegeta (vagy más szárított fűszerkeverék)
  • 100 g búzaliszt
  • 1 evőkanál édes paprika
  • 1/2 teáskanál csípős paprika
  • 1 teáskanál souvlaki fűszerkeverék (opcionális)

Elkészítés lépésről lépésre:

1. A hal előkészítése:

Első lépésként engedje fel a fagyasztott hekkfilét, ha szükséges. Miután a hal felengedett, alaposan mossa meg, majd törölje szárazra papírtörlővel. A megfelelő előkészítés biztosítja, hogy a hal ne legyen vizes, így a fűszerkeverék jobban rásimul és a hal ropogósabb lesz a sütés során.

Ezután vágja ketté a haldarabokat, távolítsa el a belsőségeket és az uszonyokat, hogy csak a tiszta filé maradjon.

2. A fűszerkeverék elkészítése:

Most jöhet a fűszerkeverék összeállítása. Egy tálban keverje össze a búzalisztet, a sót, a Vegetát, az édes paprikát, és a csípős paprikát. Ha szeretne egy extra fűszeres ízt, adjon hozzá 1 teáskanál souvlaki fűszerkeveréket. A különböző fűszerek összeolvadása segít abban, hogy a hal finom ízesítést kapjon és a sütés során ropogós réteg képződjön a filé körül.

3. A hal összeállítása a tepsiben:

Most készítse elő a tepsit: öntsön kb. 100 ml olajat a tepsi aljára, hogy teljesen befedje azt. Ez segít, hogy a hal ne ragadjon le sütés közben, és könnyedén elérje a kívánt ropogósságot.

Ezután forgassa meg a halszeleteket a lisztes-fűszeres keverékben, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja a fűszerkeverék. Helyezze a halszeleteket a tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást, így a sütés során minden oldalán szépen megsülnek. A halak tetejét locsolja meg a maradék 20 ml olajjal, hogy a sütés során még finomabb legyen az eredmény.

4. Sütés:

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C), hogy a hal gyorsan és egyenletesen sülhessen. Süsse a halat 20 percig, amíg a szélek enyhén aranybarnára sülnek. Ezután vegye ki a tepsit, és óvatosan fordítsa meg a halszeleteket, majd süsse további 20 percig. A halnak kívül ropogósnak, belül pedig omlósnak kell lennie.

5. Tálalás:

A sült hekkfiléket vegye ki a tepsiből, és helyezze őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon. A halak most már készen állnak a tálalásra!

A sült hekkfilét tálalhatja friss burgonyasalátával vagy egy adag ropogós zöldségekkel. A saláta frissessége és a zöldségek roppanó textúrája tökéletesen kiegészíti a hal ízét.

Extra Tipp: Hekkfasírt maradékból

Ha maradna egy kis hekk a vacsora után, ne dobja ki! Készíthet belőle egy finom hekkfasírtot. A maradék hekkfilét pépesítse, adjon hozzá egy kis főtt burgonyát, sót, borsot és egy kis fűszert. Formázzon belőle fasírtokat, majd süsse meg őket egy serpenyőben. A fasírt tökéletes köret lehet a következő étkezéshez!

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük