Szereted a ropogós, kívül aranybarna, belül szaftos csirkét? Akkor ez a recept neked szól! A hagyományos panírozás helyett a cornflakes bundával készült csirkecomb garantáltan új szintre emeli az otthoni rántott húst. A ropogós, édeskés cornflakes tökéletesen kiegészíti a puha, fűszeres csirkehúst. Készülj fel, mert ezt a receptet a család minden tagja imádni fogja!
Miért pont a cornflakes?
Talán furcsának tűnhet a cornflakes mint panír, de hidd el, ez a titok! A cornflakes ugyanis:
* Extra ropogós: A cornflakes sokkal ropogósabb textúrát eredményez, mint a hagyományos zsemlemorzsa.
* Édeskés íz: A cornflakes enyhén édeskés íze különleges aromát kölcsönöz a csirkének.
* Egyszerűen beszerezhető: Szinte minden élelmiszerboltban megtalálható.
* Gyors és egyszerű: A cornflakes bundázás sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a klasszikus panírozás.
Ráadásul a cornflakes bundás csirkecomb remek alternatíva azok számára, akik szeretnének valami újat kipróbálni a konyhában. Unod már a hagyományos rántott húst? Akkor itt az ideje, hogy te is elkészítsd ezt a fantasztikus fogást!
A tökéletes cornflakes bundás csirkecomb receptje
Most pedig lássuk a receptet! Ne ijedj meg, nagyon egyszerű, és garantáltan sikerül! Kövesd a lépéseket, és hamarosan te is élvezheted a ropogós, ínycsiklandó csirkecombot.
Hozzávalók:
* 6 db csirkecomb (lehetőleg bőr nélkül)
* 1 bögre natúr joghurt vagy tejföl
* 1 evőkanál mustár
* 1 teáskanál fokhagymapor
* 1 teáskanál őrölt paprika
* Só és bors ízlés szerint
* 2 bögre cornflakes (natúr, cukrozatlan)
* 1/2 bögre liszt
* 2 db tojás
* Olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirke előkészítése: A csirkecombokat mosd meg, és töröld szárazra papírtörlővel. Ha van bőr rajta, távolítsd el, hogy a panír jobban tapadjon.
- Pác készítése: Egy tálban keverd össze a joghurtot vagy tejfölt, mustárt, fokhagymaport, őrölt paprikát, sót és borsot. Add hozzá a csirkecombokat, és alaposan forgasd bele, hogy a pác mindenhol befedje. Takard le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
- A cornflakes előkészítése: A cornflakes-et tedd egy zacskóba vagy egy tálba, és törd össze durvára. Nem kell teljesen porrá zúzni, de ne is maradjanak benne egészben a szemek.
- A panírozás: Készíts elő három tányért. Az egyikbe tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a tört cornflakes-et.
- Bundázás: Vedd ki a csirkecombokat a hűtőből. Először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül pedig alaposan nyomkodd bele a tört cornflakes-be, hogy mindenhol befedje. Ügyelj arra, hogy a panír egyenletes legyen, és ne maradjanak ki részek.
- Sütés: Egy serpenyőben vagy fritőzben hevíts olajat. A csirkecombokat süsd aranybarnára, mindkét oldalukat kb. 6-8 percig. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a cornflakes hamar megég, a csirke pedig nem sül át teljesen.
- Tálalás: A kész csirkecombokat szedd ki a serpenyőből, és tedd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald frissen, kedvenc köreteddel és mártogatóssal.
Tippek és trükkök a tökéletes cornflakes bundás csirkecombhoz
Hogy még finomabb legyen a végeredmény, fogadj meg néhány tippet és trükköt:
* A pác: Ne spórold ki a pácolási időt! Minél tovább pácolódik a csirke, annál ízletesebb lesz. Ha nincs időd órákig pácolni, akkor is legalább 30 percig hagyd a hűtőben.
* A cornflakes: Használj natúr, cukrozatlan cornflakes-et. Ha nincs otthon, akkor a cukrosat is használhatod, de ebben az esetben csökkentsd a pácban a cukor mennyiségét, vagy hagyd ki teljesen.
* A panírozás: A panírozás során ügyelj arra, hogy a cornflakes egyenletesen fedje a csirkét. Ha szükséges, nyomkodd rá alaposan.
* A sütés: A sütés során figyelj az olaj hőmérsékletére. Ha túl forró, a panír hamar megég, a csirke pedig nem sül át teljesen. Ha túl alacsony a hőmérséklet, a csirke megszívja magát olajjal. Ideális esetben az olaj hőmérséklete 170-180 Celsius-fok.
* Fűszerezés: Kísérletezz bátran a fűszerekkel! Adhatsz a pácba chilipaprikát, curryport, vagy bármilyen más fűszert, amit szeretsz.
* Sütőben sütés: Ha szeretnéd elkerülni a bő olajban sütést, akkor a csirkecombokat sütőben is megsütheted. Ebben az esetben tedd a combokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és süsd előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon kb. 30-40 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Milyen körettel tálaljuk?
A cornflakes bundás csirkecomb szinte bármilyen körettel tökéletesen harmonizál. Íme néhány ötlet:
* Hasábburgonya: A klasszikus kombináció, amivel sosem lőhetsz mellé.
* Rizs: A rizs remekül kiegészíti a csirke ropogós textúráját.
* Püré: Krumplipüré, édesburgonyapüré, vagy zöldségpüré is tökéletes választás.
* Saláta: Egy friss saláta remekül ellensúlyozza a csirke gazdagságát.
* Párolt zöldségek: A párolt zöldségek könnyű és egészséges köretként szolgálnak.
Mártogatók
A cornflakes bundás csirkecombhoz szinte kötelező valamilyen mártogató. Próbáld ki a következőket:
* Ketchup: A klasszikus választás.
* Majonéz: Egy egyszerű majonéz is tökéletes.
* Fokhagymás tejföl: Egy házi fokhagymás tejföl remekül illik a csirkéhez.
* BBQ szósz: A BBQ szósz füstös íze remekül kiegészíti a csirke édeskés ízét.
* Édes-savanyú szósz: Egy ázsiai ihletésű édes-savanyú szósz is remek választás.
Végszó
A cornflakes bundás csirkecomb egy igazán különleges és ízletes fogás, amit garantáltan imádni fog az egész család. Próbáld ki a receptet, kísérletezz bátran a fűszerekkel és köretekkel, és találd meg a saját kedvenc kombinációdat! Jó étvágyat!