Az E számok manapság elterjedt jelölések, melyek különféle adalékanyagokat jelölnek az élelmiszerekben, kozmetikai termékekben és gyógyszerekben. Az E számok tehát nem egy konkrét anyagot jelentenek, hanem egy osztályba sorolt adalékanyagok gyűjteményét, amelyek engedélyezettek az Európai Unióban (és más országokban) az élelmiszerekben való felhasználásra. Az E számok segítenek a termékek biztonságos használatában, de fontos tisztában lenni azokkal a hatásokkal, amelyeket egyes adalékanyagok gyakorolhatnak a szervezetünkre.
A legtöbb E számot, amit az élelmiszerek csomagolásán láthatunk, egy szigorú szabályozási eljárásnak kell alávetni. Az Európai Unió (EU) hatóságai, mint például az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), biztosítják, hogy az E számokhoz tartozó anyagok biztonságosak legyenek a fogyasztók számára. Az E számok három fő kategóriába sorolhatók: színezékek, tartósítószerek és ízfokozók. Az E számok segítenek a termékek szavatosságának növelésében, valamint a megjelenésük és ízük fenntartásában.
A leggyakoribb E számok és azok jelentése
Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb E számokat és a hozzájuk tartozó anyagokat. A táblázatban minden egyes E számhoz tartozó adalékanyagot felsorolunk, így könnyebben eligazodhatsz az élelmiszerek összetevői között.
E szám | Anyag neve | Kategória |
---|---|---|
E100 | Kurkumín | Színezék |
E101 | Riboflavin (B2-vitamin) | Színezék |
E110 | Sunset Yellow FCF | Színezék |
E120 | Karminn | Színezék |
E160a | Beta-karotin | Színezék |
E200 | Szorbinsav | Tartósítószer |
E202 | Kálium-szorbát | Tartósítószer |
E250 | Nátrium-nitrit | Tartósítószer |
E300 | Aszkorbinsav (C-vitamin) | Antioxidáns |
E330 | Citromsav | Savanyúság szabályozó |
E400 | Agar-agar | Zselésítő anyag |
E410 | Karob | Zselésítő anyag |
E440 | Pektin | Zselésítő anyag |
E500 | Nátrium-bikarbonát | Emulgeálószer |
E621 | Mononátrium-glutamát | Ízfokozó |
E951 | Aszpartám | Édesítőszer |
E1200 | Polietilén-glikol | Emulgeálószer |
Ahogy a táblázatban is látható, az E számok többféle adalékanyagot tartalmaznak, amelyek a termékek különböző jellemzőit befolyásolják, mint például a szín, az íz, az állag, vagy a szavatossági idő. Mivel az E számok a termékek csomagolásán láthatók, könnyen nyomon követhetjük, hogy milyen adalékanyagokat tartalmaznak az általunk vásárolt termékek.
Miért fontos tudni, hogy milyen E számok vannak az ételeinkben?
Bár az E számok egy része biztonságos és hasznos, előfordulhat, hogy egyes adalékanyagok érzékenységet válthatnak ki egyes személyeknél, vagy nem kívánt hatásokat gyakorolhatnak az egészségre. Érdemes tehát odafigyelni az összetevőkre, különösen, ha allergiás reakcióra hajlamosak vagyunk, vagy ha szeretnénk elkerülni a mesterséges adalékanyagokat.