Tejbegríz torta sütés nélkül – egyszerű és gyors édesség házilag

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis isteni finom desszertre vágysz, amely nem igényel sütést, akkor ez a tejbegríz torta tökéletes választás. Krémes, lágy állagával és gyümölcsös rétegével garantáltan a család kedvence lesz. Különösen jó választás, ha gyorsan szeretnél valami édeset készíteni anélkül, hogy hosszú órákat töltenél a konyhában.

Hozzávalók a tejbegríz tortához

Az alaphoz:

  • 150 g kerek keksz

A grízes krémhez:

  • 1 liter tej
  • 10 evőkanál búzadara
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 200 g vaj (szobahőmérsékleten)

A kakaós krémhez:

  • 1 evőkanál kakaópor

A gyümölcsréteghez:

  • 1 üveg (900 g) őszibarack kompót
  • 20 g zselatin

A díszítéshez:

  • Friss gyümölcsök (kiwi, eper, narancs stb.)

Elkészítés lépésről lépésre

1. A tejbegríz elkészítése

Öntsük a tejet egy közepes méretű lábasba, és kezdjük el melegíteni közepes lángon. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a búzadarát és a cukrot. Kevergessük addig, amíg a massza sűrű, krémes állagú nem lesz.

2. A vaj bekeverése

Ha a tejbegríz elkészült, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vanília esszenciát. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, és fokozatosan adjuk hozzá a langyos tejbegrízes masszához. Dolgozzuk össze alaposan, hogy szép, sima krémet kapjunk.

3. A kakaós krém elkészítése

A grízes krémet osszuk két egyenlő részre. Az egyik feléhez adjunk 1 evőkanál kakaóport, és alaposan keverjük el, hogy egységesen csokoládés színt kapjunk.

4. A torta összeállítása

Vegyünk egy 23 cm átmérőjű, kivehető oldalú tortaformát, és az aljára egyenletesen helyezzük el a kekszeket.

A kekszrétegre simítsuk rá a kakaós krémet, majd egyengessük el egy spatulával.

Ezután következik a vaníliás grízes réteg, amelyet szintén egyenletesen oszlassunk el.

5. Gyümölcsréteg elkészítése

Az őszibarack kompót levéből néhány evőkanállal vegyünk ki, és langyosítsuk fel. Ebben oldjuk fel a zselatint, majd keverjük el alaposan.

A kompót barackdarabjait turmixoljuk sima pürévé, majd adjuk hozzá a feloldott zselatint. Keverjük össze, és ezt a réteget öntsük rá a fehér tejbegrízkrém tetejére.

6. A torta hűtése és díszítése

A tortát tegyük hűtőbe legalább 3 órára, hogy a rétegek megfelelően megdermedjenek.

Ha a torta teljesen kihűlt, vegyük le róla a forma peremét, és díszítsük friss gyümölcsszeletekkel, például kivivel, eperrel vagy naranccsal.

Ez a sütés nélküli tejbegríz torta gyorsan elkészíthető, gazdag ízvilágú, és tökéletes választás, ha egy könnyed, mégis különleges édességet szeretnél készíteni. Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük