Ez a sütemény annyira puha, hogy szinte elolvad a szádban – próbáld ki ezt az isteni receptet!

Puha és ínycsiklandó sütemény, amely tökéletes minden alkalomra

Ha egy igazán finom, puha és omlós süteményre vágysz, amely pillanatok alatt elkészül, akkor ez a recept neked szól! Egy hétköznapi délutánra vagy egy különleges eseményre is tökéletes választás. Ez a sütemény szó szerint elolvad a szádban, és garantáltan az egyik kedvenc édességed lesz!

Hozzávalók a tésztához

  • 2 tojás 🥚
  • 1 csipet só
  • 8 g vaníliás cukor
  • 100 g cukor
  • 60 ml olaj
  • 70 ml tej 🥛
  • 140 g liszt
  • 7 g sütőpor

Hozzávalók a mázhoz

  • 1 teáskanál kakaópor 🍫
  • 50 g cukor
  • 1 teáskanál instant Inka kávé ☕
  • 200 ml tej
  • 100 g étcsokoládé 🍫
  • 30 g vaj 🧈
  • 1 evőkanál keményítő (50 ml vízben feloldva)
  • csokiforgács a díszítéshez 🍫✨

A tészta elkészítése

1. Egy tálban verd fel a tojásokat egy csipet sóval, amíg habos és világos lesz.

2. Add hozzá a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd folytasd a keverést, amíg a cukor teljesen elolvad.

3. Lassan csorgasd bele az olajat és a tejet, közben folyamatosan keverd.

4. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd el, hogy a massza csomómentes legyen.

5. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

6. Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig, amíg aranybarna lesz. A tűpróba segít eldönteni, hogy elkészült-e.

A máz elkészítése

1. Egy kisebb lábasban keverd össze a kakaóport, a cukrot és az instant kávét a tejjel.

2. Melegítsd alacsony lángon, majd add hozzá a vajat és az étcsokoládét.

3. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel az összetevőket.

4. A keményítőt oldd fel 50 ml vízben, majd add a keverékhez, és főzd, amíg besűrűsödik.

Összeállítás és díszítés

1. Ha a tészta megsült, hagyd kicsit hűlni, majd egy villával szúrkálj bele néhány helyen.

2. Öntsd rá a máz felét, hogy jól beszívja.

3. A maradék mázat pudingszerű állagra sűrítsd, majd ezt is oszlasd el a sütemény tetején.

4. Szórd meg csokiforgáccsal és tedd a hűtőbe pár órára, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Tipp a tökéletes süteményhez

Ha igazán intenzív csokoládés ízt szeretnél, használj magas kakaótartalmú étcsokoládét. A sütemény állaga másnapra még finomabb lesz, ha egy éjszakát a hűtőben pihenteted.

Élvezd ezt a mennyei desszertet!

Ez a sütemény garantáltan elvarázsolja az édesszájúakat. Tálald egy csésze kávé vagy forró csokoládé mellé, és élvezd minden falatját! 😍

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük