Egyszerű és mennyei húsvéti sütemény – csak három fő hozzávalóból!

A húsvéti készülődés sokak számára stresszes időszak lehet, pedig egy kis tervezéssel minden sokkal gördülékenyebben mehet. Érdemes előre átgondolni, milyen ételek kerülnek az ünnepi asztalra, és milyen desszerttel szeretnénk meglepni a családot. Ha egy könnyen elkészíthető, mégis mennyei finomságot keresel, ezt a süteményt neked találták ki! Mindössze három fő hozzávalóból áll, mégis annyira finom, hogy pillanatok alatt elfogy.

Gyors és egyszerű húsvéti süti – minimális hozzávaló, maximális élvezet

A címben szereplő három hozzávaló csak az alapját képezi ennek a csodás süteménynek, amelyhez természetesen néhány további hozzávaló is szükséges. A végeredmény egy könnyed, puha és ellenállhatatlan édesség lesz, amely bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.

Elkészítési idő

  • Előkészítés: kb. 15 perc
  • Sütési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók

  • 130 ml tej
  • 100 gramm krémsajt
  • 100 gramm vaj
  • 8 tojássárgája
  • 60 gramm liszt
  • 60 gramm kukoricakeményítő
  • 8 tojásfehérje
  • 130 gramm cukor
  • sütőpapír
  • porcukor (a díszítéshez)

Hogyan készítsd el?

1. A sütő előkészítése

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Készíts elő egy nagyobb tepsit, és önts bele annyi vizet, hogy kb. félig legyen. Tedd be a sütőbe, hogy a víz is felmelegedjen – ez segít majd a sütemény egyenletes sütésében.

2. A tészta alapjának elkészítése

Fogj egy kisebb lábast, és közepes lángon kezdd el melegíteni benne a tejet, a krémsajtot és a vajat. Kevergesd addig, amíg teljesen homogén állagú nem lesz. Amint elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

3. A tojássárgák és a száraz hozzávalók hozzáadása

Ha a keverék kihűlt, keverd hozzá a tojássárgájákat. Ezután szitáld bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, hogy csomómentes, könnyű tésztát kapj.

4. A tojásfehérje habbá verése

Egy külön tálban verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Fontos, hogy a cukrot fokozatosan adagold hozzá, hogy a hab szép fényes és stabil legyen. Ha elkészült, óvatosan, több lépésben forgasd bele a tojássárgájás keverékbe, hogy a hab ne törjön össze.

5. Sütés és díszítés

Öntsd a kész masszát egy sütőformába, majd helyezd a vizes tepsi közepére. Süsd addig, amíg a tészta szépen feljön és a teteje aranybarna lesz. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe.

Miután megsült, hagyd kihűlni, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral. Díszítheted gyümölcslekvárral is, de önmagában is fantasztikus ízélményt nyújt.

Összegzés

Ez a három fő hozzávalóból készült sütemény egy egyszerű, mégis különleges desszert a húsvéti asztalra. Gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenki imádni fogja. Próbáld ki idén húsvétkor, és varázsold el a családodat ezzel a mennyei finomsággal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük