Az egres, ez a savanykás, üdítő gyümölcs, sokunk kertjének büszkesége. A tavaszi virágzástól a nyár eleji szüretig...
Valószínűleg sokunk emlékeiben él még a nagymama konyhájának illata, ahol egres befőtt, lekvár vagy sütemény készült. Ez...
Amikor nyár elején meglátjuk a piacon vagy a kertekben a lédús, gömbölyded gyümölcsöket, azonnal felismerjük: ez az...
Amikor a nyári napok hosszan elnyúlnak, és a hőmérséklet emelkedik, valami könnyedre, frissítőre és ellenállhatatlanul finomra vágyunk....
A természet kincsesládája tele van apró csodákkal, amelyek évszázadok óta segítik az emberi egészséget. Ezek közül az...
Amikor az év végi ünnepek közelednek, és a családi asztal körül összegyűlünk, különleges figyelmet fordítunk az ételekre...
Bevezetés: Az Egres Betakarítás Művészete és Tudománya Az egres, ez a savanykásan édes, gyakran tüskés bokron növő...
Amikor a konyhaművészet és az ínycsiklandó fogások világába merülünk, gyakran találkozunk olyan kreációkkal, melyek elsőre szokatlannak tűnhetnek,...
Az egres (Ribes uva-crispa) az egyik legkedveltebb gyümölcstermő cserje hazánkban, köszönhetően finom, savanykás gyümölcseinek és viszonylagos igénytelenségének....
Van néhány étel, ami nem csupán a gyomrunkat tölti meg, hanem a lelkünket is melengeti, és azonnal...