A nyári hőség gyakran elviselhetetlenné teszi a mindennapokat, ilyenkor pedig mindannyian arra vágyunk, hogy valami hűsítő, frissítő...
Ki ne szeretné a frissen sült kalácsot házi készítésű lekvárral? A sűrű, gyümölcsös finomság elkészítése igazi művészet,...
Ahogy a tavasz utolsó, langyos szele elvonul, és a nyár napfényes, hosszú napjai köszöntenek ránk, a természet...
Hányszor hámoztad már meg a körtét, mielőtt beleharaptál volna, mert úgy érezted, az úgy „tisztább” vagy „kellemesebb”?...
A körtefa (Pyrus communis) ültetése csodálatos módja annak, hogy hosszú távon élvezhessük a saját kertünkben termett, ízletes,...
Gondoltad volna, hogy két, első pillantásra annyira eltérő alapanyag, mint a mézédes, lédús körte és a fanyar,...
A körte, ez a lédús és édes gyümölcs, frissen fogyasztva a legfinomabb. Azonban mi van akkor, ha...
A körte, ez az egyszerűnek tűnő, mégis sokszínű és ízletes gyümölcs évszázadok óta része az emberi táplálkozásnak...
Van, aki szerint a hagyományos ízekhez nem szabad nyúlni. Mások viszont úgy vélik, a gasztronómia folyamatosan fejlődik,...
Képzeljen el egy napfényes késő nyári délutánt, a franciaországi Normandia buja zöld tájain. Az avranches-i kertekben a...