A galagonya, ez a szerény, mégis rendkívül értékes cserje vagy kisebb fa, évszázadok óta a népi gyógyászat...
A hidegebb hónapok közeledtével, vagy éppen az őszi szüreti időszakban sokan fordulnak a természet kincsei felé, hogy...
Bevezetés: A hársfavirág kincsei és a megőrzés művészete A tavasz végi, nyár eleji időszak egyik legkedveltebb és...
A kamilla, vagy tudományos nevén Matricaria chamomilla, az egyik legősibb és legszélesebb körben használt gyógynövény a világon....
A csalán (Urtica dioica) az egyik legismertebb és legősibb gyógynövényünk, melyet évezredek óta használnak gyógyászati célokra. A...
A stevia, ez a Dél-Amerikából származó növényi édesítőszer, az elmúlt években óriási népszerűségre tett szert, mint a...
Az eritrit, vagy kémiai nevén eritritol, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb alternatív édesítőszere lett a cukorbetegségben szenvedők,...
A nyírfacukor, vagy más néven xilit, az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált a tudatosan táplálkozók körében. Kiváló...
A szentjánoskenyér-szirup, más néven karob szirup, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált az egészségtudatos táplálkozás hívei körében....
Gondolkoztál már azon, miért keményedik meg és válik csomóssá a konyhapulton felejtett szőlőcukor, még ha alaposan le...