A konyhaművészet egyik legkülönlegesebb és legizgalmasabb fűszernövénye a tárkony. Francia nevén estragon, jellegzetes ánizsos, borsos, enyhén édes...
A lestyán, avagy más néven a „magyar zeller”, az egyik legkarakteresebb és legkedveltebb fűszernövényünk, mely jellegzetes, intenzív...
A konyha illatai – vajon van-e annál otthonosabb és hívogatóbb érzés? A fűszerek és gyógynövények aromája a...
Az édeskömény, ez a kellemesen ánizsos, enyhén édes fűszer- és gyógynövény évszázadok óta része a gasztronómiának és...
A római kömény, tudományos nevén Cuminum cyminum, egyike a világ legősibb és legszélesebb körben használt fűszereinek. Jellegzetes,...
A kardamom – ez az egzotikus, aromás fűszer, amely oly sok konyha szívét hódította meg, a skandináv...
A konyha fűszeres birodalmában kevés olyan hozzávaló van, amely annyi misztikumot és karaktert hordozna magában, mint a...
A konyhában töltött idő során sokunknak megvan a maga kedvenc fűszere, amely nélkül szinte elképzelhetetlen a főzés,...
A szegfűszeg, ez a jellegzetes illatú és ízű fűszer, nem hiányozhat egyetlen konyhából sem. Legyen szó forralt...
Képzeljen el egy ételt, amiből hiányzik az a bizonyos pikáns, csípős, mégis melengető ízjegy, ami csak a...