Amikor az őszi napsugarak aranyló fénnyel ölelik körül a szőlőtőkéket, és a fürtök súlyosan lógnak a levelek...
Van valami igazán varázslatos abban, amikor a konyhát betölti a frissen főzött lekvár vagy zselé édes, gyümölcsös...
A szőlő – legyen szó vadon növő indáról vagy gondosan ápolt ültetvényről – évezredek óta az emberiség...
Amikor egy pohár borral a kezünkben elmerülünk az ízek és illatok világában, vagy egy friss szőlőfürtbe harapunk...
Sokan gondolják, hogy a borkóstolás a pohár első kortyával, esetleg a borospince hűvösében kezdődik. Pedig ha valaha...
Minden év tavaszán, a szőlősorok között dolgozva, a szőlősgazdák és hobbikertészek egyaránt szembesülnek azzal a hatalmas mennyiségű...
A szőlőművelés egyik legfontosabb, egyben leginkább kihívást jelentő feladata a metszés. Nem csupán esztétikai beavatkozás, hanem a...
A mezőgazdaságban, különösen a szőlőtermesztésben, egyre többen fordulnak vissza az ősi tudáshoz, felfedezve a Hold hatása és...
Ki ne szeretné a szőlő édes, lédús ízét? Legyen szó csemege szőlőről, zamatos borról, vagy mazsoláról, ez...
A szőlőtermesztés és borkészítés évezredes hagyománya során kevés olyan kulcsfontosságú döntés van, mint a szüret időpontja és...