A szarvasgomba, a föld mélyén rejtőző „fekete arany”, régóta foglalkoztatja a gasztronómia szerelmeseit és a kalandvágyó természetjárókat....
A bőrápolási ipar folyamatosan fejlődik, és mindig újabb és izgalmasabb összetevők bukkannak fel a radarunkon. Az utóbbi...
A varázsgombák, más néven pszilocibin gombák, az emberiséget évezredek óta foglalkoztatják. Leginkább a bennük található pszichoaktív vegyület,...
A grillezés nem csak a húsról szól! Egyre népszerűbbek a zöldségek, és közülük is kiemelkedik a gomba,...
A laska gomba (Pleurotus ostreatus), más néven osztrigagomba, egyre népszerűbb választás a gombakedvelők és a házi gombatermesztők...
A gombás rizottó, olasz nevén „Risotto ai Funghi”, egy igazi klasszikus az olasz konyhában. Ez a krémes,...
A shiitake gomba, a Lentinula edodes tudományos néven ismert gombafaj, egy igazi kincs az ázsiai konyhában és...
A gombaszedés népszerű és élvezetes hobbi, de fontos, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal. Számos mérgező gomba létezik,...
Amikor a D-vitamin forrásairól beszélünk, legtöbbünknek a napsütés, a zsíros halak és a dúsított tejtermékek jutnak eszébe....
Ki ne ismerné a gombapörköltet nokedlivel? Ez az egyszerű, mégis ízgazdag étel generációk óta ott van a...