Emlékszik még arra a különleges, savanykás ízre, ami gyerekkorunk nyári délutánjait idézi? Arra a tüskés bokorról szüretelt,...
Amikor a magyar konyháról beszélünk, azonnal eszünkbe jut a paprika, a hagyma, a húsok sokfélesége és a...
Képzelj el egy kertet, ahol a pirosló, zöldellő vagy sárgás egres szemek nem a földön hevernek, hanem...
Amikor a nyári hőség tombol, és valami könnyedre, frissítőre, mégis különlegesre vágyunk, gyakran az édes ízek felé...
Nyár van, és vele együtt megérkezett az egres szezonja! Ez a savanykás, mégis roppant sokoldalú gyümölcs sokunk...
Magyarországot számos gasztronómiai kincs fűzi a világhoz, de talán egyik sem olyan mélyen gyökerező és karakteres, mint...
Amikor a szív egészségéről esik szó, hajlamosak vagyunk azonnal a legnépszerűbb „szuperélelmiszerekre” gondolni, mint az avokádó, a...
Ahogy a nyár meleg sugarai simogatják a tájat, és a kertekben sorra érnek a gyümölcsök, van egy...
Ki ne ismerné azt a bosszantó érzést, amikor hetekig gondozzuk egresbokrainkat, várjuk a lédús, zamatos bogyók beérését,...
Az egres, ez a savanykás, mégis ropogós gyümölcs, sokunk gyermekkorának kedves emléke. Frissen fogyasztva, süteményekben vagy lekvárként...