A gombás rizottó, olasz nevén „Risotto ai Funghi”, egy igazi klasszikus az olasz konyhában. Ez a krémes,...
A shiitake gomba, a Lentinula edodes tudományos néven ismert gombafaj, egy igazi kincs az ázsiai konyhában és...
A gombaszedés népszerű és élvezetes hobbi, de fontos, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal. Számos mérgező gomba létezik,...
Amikor a D-vitamin forrásairól beszélünk, legtöbbünknek a napsütés, a zsíros halak és a dúsított tejtermékek jutnak eszébe....
Ki ne ismerné a gombapörköltet nokedlivel? Ez az egyszerű, mégis ízgazdag étel generációk óta ott van a...
Sok szülő számára kihívást jelent rávenni a gyerekeket, hogy zöldségeket és más egészséges ételeket, például gombát egyenek....
A rák egy rettegett szó, egy betegség, amely milliók életét érinti világszerte. A hagyományos kezelések, mint a...
A vegán étrend egyre népszerűbb, és vele együtt a növényi alapú alternatívák iránti igény is megnőtt. A...
A rókagomba (Cantharellus cibarius) a gombaszedők egyik kedvence, nem véletlenül. Élénk aranysárga színe, finom, gyümölcsös illata és...
Szereted a friss, ízletes csiperke gombát, de unod, hogy a boltban vásárolt példányoknak nincs igazi ízük? Vagy...