Gondoltál már bele, miért érezzük azt a jellegzetes, kellemes „csípést” egy korty hideg szódavíz vagy egy hűsítő...
Tudtad, hogy létezik egy „ötödik íz”, ami talán a leginkább felelős azért, hogy egy étel igazán laktató...
Gondoltál már valaha arra, hogy egy egyszerű étkezés is milyen komplex tud lenni? Nem csupán az alapanyagok...
Gondoltál már bele, miért érezzük néha azt, hogy egy étel „teljesen rendben van”, mégsem tudjuk megfogalmazni, miért?...
A konyha nem csupán ízek és illatok birodalma, hanem a látvány is kulcsszerepet játszik abban, hogyan érzékeljük...
Gondoljunk csak bele: megérzünk egy ismerős, kellemes illatot, hallunk egy jellegzetes hangot, és máris összefut a nyál...
Van valami megfoghatatlanul kielégítő abban, amikor belemélyesztjük a fogunkat egy friss, forró kenyérszeletbe. Az első pillanat, a...
Van valami mágikus abban, ahogy bizonyos illatok azonnal beindítják a nyáltermelést, és zsigeri vágyat ébresztenek bennünk valami...
A magyar nyelv „cukiságának” („cukker”, „édibédi”) pszichológiai hatása a cukorhoz való viszonyunkra

A magyar nyelv „cukiságának” („cukker”, „édibédi”) pszichológiai hatása a cukorhoz való viszonyunkra
A nyelv egy élő, vibráló entitás, amely nemcsak a gondolataink kifejezőeszköze, hanem alakítója is a valóságunkról alkotott...
A modern élet rohanó tempója, a technológiai fejlődés és a gépjárművek elterjedése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy mozgásszegényebbé...