Amikor a magyar konyhaművészetről beszélünk, azonnal eszünkbe jut a paprika, a hagyma, a zsíros ételek zamata, és...
Képzelj el egy forró nyári napot, amikor a kertedben állsz, és a fáról szakítasz egy maréknyi érett,...
A magyar gasztronómia és kultúra egyik legmélyebben gyökerező hagyománya a pálinkafőzés. Ahogy a bor a franciáknál vagy...
Kezdjük egy vallomással: ki ne keverte volna össze legalább egyszer az életében a meggyet és a cseresznyét?...
Képzeljen el egy tavaszi reggelt, amikor a meggyfa fehér virágruhába öltözik, méhek zümmögnek körülötte, ígéretesen jelezve a...
Az éjszakai forgolódás, az órákig tartó álmatlan ébrenlét, a fáradtan induló reggelek – ismerős forgatókönyv rengeteg ember...
Van valami megfoghatatlanul nosztalgikus és lélekmelengető a házi meggyes pite illatában és ízében. Ahogy a fahéjas, fanyar...
Képzelje el, hogy télen, a hideg, borongós napokon is friss, lédús gyümölcsökkel varázsolhatja illatossá a konyhát és...
A nyár egyik legkedvesebb gyümölcse kétségkívül a meggy. Fanyar, mégis édes íze, élénk színe és sokoldalúsága miatt...
A meggyszósz. A név hallatán valószínűleg a nagymama vasárnapi rántott húsának elmaradhatatlan kísérője, vagy a tészták, desszertek...