A bab és a lencse a hüvelyesek családjába tartozó tápláló és sokoldalú élelmiszerek. Mindkettő tele van fehérjével,...
A cassoulet egy gazdag, laktató francia ragu, amely hagyományosan bab, hús és néha kolbász kombinációjából készül. Szívmelengető,...
A babfasírt egy fantasztikus alternatíva a hagyományos húspogácsákhoz, ráadásul tele van rosttal, fehérjével és vitaminokkal. Sokak számára...
Szereted a friss, ropogós salátákat, amelyek tele vannak tápanyagokkal? Akkor a mungóbab csíra saláta a tökéletes választás!...
A fenntartható táplálkozás egyre fontosabbá válik a bolygónk jövője szempontjából. De mit is jelent ez valójában? Egyszerűen...
A füstölt csülkös bableves nem csupán egy étel, hanem egy élmény. Egy olyan ízutazás, ami a gyerekkorunk...
A japán konyha nem csak a sós ízek mestere, de a desszertek terén is tartogat meglepetéseket. Ezeknek...
Unod már a szokásos vacsorákat és valami gyorsra, egyszerűre, de mégis táplálóra vágysz? Akkor a babos quesadilla...
A bab héjának eltávolítása, legyen szó száraz vagy friss babról, sokak számára időigényes és bosszantó feladat lehet....
A lóbab, latin nevén Vicia faba, egy olyan hüvelyes növény, amely régóta jelen van a történelemben, mégis...