A galambgombák (Russula) nemzetsége az egyik legnépesebb a gombák világában. Az erdőkben sétálva szinte biztos, hogy találkozunk...
A gombák és a bor egyaránt a természet ajándékai, amelyek önmagukban is nagyszerű gasztronómiai élményt nyújtanak. De...
Ki ne szeretné a lasagnét? Ez a réteges tésztaétel a olasz konyha egyik ikonikus fogása, mely a...
A chaga gomba (Inonotus obliquus) egy rendkívüli életerővel bíró gomba, amely leginkább a hideg éghajlatú területeken, például...
A gomba az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában, de a tisztítása sokak számára fejtörést okoz. Vajon helyes-e...
A gombapácolás egy remek módja annak, hogy megőrizzük a vadon termő vagy termesztett gombák ízét és textúráját,...
A császárgomba, latin nevén Amanita caesarea, nem csupán egy gomba a sok közül. Ez egy igazi gasztronómiai...
A gombák világa egy hihetetlenül változatos és rejtélyes birodalom. Nem növények, nem állatok, hanem egy teljesen különálló...
A quiche, ez a sós francia pite, a kulináris elegancia megtestesítője. Sokféle változata létezik, de a gombás...
Hallottál már a Cordyceps gombáról? Ez a különleges gomba, más néven hernyógomba, az utóbbi időben egyre nagyobb...